Reacties

Hieronder een kleine greep uit de vele reacties die de boeken ‘Mam raakt kwijt’ en ‘Kusje voor Popje’ hebben opgeroepen.

Jouw waarnemingsvermogen vind ik indrukwekkend, ook op detailniveau. Je bent er uitstekend in geslaagd om jouw zeer persoonlijke ervaringen op een zodanige wijze te beschrijven dat ik geen moment het gevoel heb gehad van voyeurisme. Dat is top!

Bert G.

Over Kusje voor Popje: ‘Wat een juweeltje!’

Erica Terpstra

Ik heb je boeken in één teug uitgelezen. Wat schrijf jij vanuit je hart en met zoveel gevoel. En wat een herkenbare verhalen over jullie als mantelzorgers en over je lieve moeder. 
Lucie S.
.
Groot compliment voor de wijze waarop je dementie onder de aandacht brengt en het goede wat er hierbij nog is of kan zijn laat zien. Een groot goed voor zowel de dementerende en zijn of haar familie. Chapeau Ria.

Henk van G.

Ik heb je tweede boek uit. Wat heb je de laatste fase van je moeder mooi en liefdevol beschreven. Ik huil niet snel, maar je hebt mij diep geraakt. Terwijl ik het las heb ik mijn eigen verdriet en tranen even kunnen laten gaan. Bedankt voor de (h)erkenning!

Nance vd R.

In een hoekje heb ik stilletjes gehuild en hardop gelachen. Dit boek bezorgde me kippenvel. 

Veronique J.

Je schrijfstijl is zo verfrissend echt, gewoon, naturel zonder opsmuk en daardoor zo fascinerend. De moeder-dochterrelatie wordt zo waarachtig geschreven. Vaak zie je sentimenten en sentimentele ontboezemingen, die je eerder verder dan dichterbij het thema brengen. In jouw verhalen niets van dat. Daardoor moest ik blijven lezen.

Frans v G.

Ria kan je letters laten voelen.

Manus W.

Wát een herkenning vind ik hierin. Met tranen in mijn ogen heb ik het van A tot Z gelezen! Diep respect!

Mirjan KG

In een ruk je boek uitgelezen, mooi, humorvol, pijnlijk, eerlijk, warm….. bovenal zo herkenbaar….. chapeau!

Mark P.

Hoe jij schrijft! Bammm recht je hart in…of ik over je schouder meekijk. Na drie hoofdstukken niets meer kunnen zien vanwege de tranen.

Hanneke J.

In één adem uitgelezen! Wat ontzettend herkenbaar en ontroerend is het. Ook met veel humor en heel liefdevol geschreven!

Monique B.

Wat zit er allemaal wel niet in de bolletjes van onze mensen die het niet meer kunnen uiten? Jij hebt het weten te verhalen! Mooi verwoord.

Dini R.

Ik heb het vanavond in één adem uitgelezen, wat heb je dat prachtig gedaan! Ik moest zo nu en dan wel even een traantje weg pinken, omdat het zo herkenbaar is. Mijn moeder dementeerde ook de laatste jaren van haar leven. Gelukkig kon ze tot het laatst thuis blijven wonen, maar vraag niet hoe. Dat heeft heel wat voeten in aarde gehad om dat te kunnen realiseren. Je verstaat de kunst om het heel mooi onder woorden te brengen en ik denk dat veel mensen zich in jouw verhalen zullen herkennen, mij heb je in ieder geval geraakt, dank je wel!

Erna vd S.

Ik heb het boek uit! Wat heb je het allemaal mooi en liefdevol geschreven. Mijn complimenten!  Herkenbare situaties, soms heel verdrietig, maar ik heb ook vreselijk moeten lachen om bijvoorbeeld het stukje ‘leedvermaak’.  En ook heel knap hoe jullie meebewegen met je moeder. Daar kan ik nog wat van leren…..

Rita R.

Je schrijft helder en liefdevol, en met vaste pen, en zoals haar reactie op een cadeautje is het ook week komisch. Dit boek raakt de lezer in zijn ziel!

Jan S.

Wat een prachtig schrijven over je moeder! Echt een eerbetoon. Het voelt net alsof ik bij jou in de buurt woon en alles ook een beetje van dichtbij heb meegekregen…
Je schrijfstijl vind ik heel prettig om te lezen, en ik vind het ook mooi hoe persoonlijk je bent in dit boek: heel echt en heel menselijk. En je moeder ook. Ik kan me nu een beetje voorstellen door welke emotionele achtbanen jij bent gegaan.

Marieke G.

Het is een prachtig ontroerend boek, regelmatig rolde er een traan over mijn wang en andere momenten ontstond er een glimlach. Het boek straalt veel liefde uit en het is mooi duidelijk omschreven wat de ziekte Alzheimer voor nare ziekte is.

Jolanda W.

In één keer uitgelezen. Wat een prachtig boek, ontroering met een glimlach. En steeds ook weer die herkenning… Een waardevol document en een steun (en inzicht ‘zo kan het ook) voor iedereen die ermee te maken krijgt. Chapeau!

Linda V.

Zo mooi, liefdevol en herkenbaar voor mensen die in aanraking komen met dementerenden geschreven. In één woord prachtig!

Sophie H.

Mooi, aangrijpend, liefdevol, humoristisch…moeilijk. Mooi geschreven!

Mona H.

In één adem uitgelezen. In één woord GENOTEN!

Willie S.

Wat een ontroerend boek. Ik heb het in één avond uitgelezen. Dit boek krijgt mijn moeder ook, maar ik geef haar er een doos tissues bij. Mijn complimenten.

Jolanda R.

Droevig, grappig en ook heel eerlijk vond ik het boek. En met liefde gemaakt, dat zie je aan de mooie vormgeving.

Udo K.

Leest super. Mooi vormgegeven. Met name het binnenwerk. Fraaie typografie – leest beheerst. Mooi kapitaalbandje en hard kaft. Een echt boek!

Marcellus de G.

In één adem uitgelezen. Zo herkenbaar!

Hanny van G.

Wat heb je een mooi, eerlijk en liefdevol boek over je moeder geschreven en haar volledig in haar waarde gelaten. Ook nu ze in een andere wereld leeft, laat je zien wat een fijne vrouw ze is en hoe je daar ook van geniet. Heb echt genoten van je boek.

Hetty van H.

Wat een prachtig, smaakvol uitgegeven boekje. Met leeslint! Ria heeft een mooie stijl van klein vertellen, geen woord teveel en je begrijpt het meteen.

Dineke K.

Het boek was voor mij echt een mooie inkijk in een wereld waar ik niet veel van weet. Mooi verwoord! Dank.

Roel A.

Aan één stuk door gelezen. Ontroerend mooi. Echt geweldig!

Gerdien S.

Mooi boekje. Het lezen waard!

Jenneke S.

Intens geschreven boek en heel mooi vormgegeven.

Gerda S.

Mooi en met respect geschreven. “Ze zijn niet gek, maar leven in een andere wereld”, is een prachtige uitspraak. Om te onthouden!

Hennie V.

Wat een mooi, ontroerend en heel herkenbaar boek!

Riet K.

Wat een mooi en persoonlijk boek. Ben onder de indruk. Weet zeker dat veel mensen iets aan dit boek zullen hebben.

Cindy G.

In één keer uitgelezen. Mooi monumentje en heel herkenbaar. Hulde!

Ine H.